Ziua Imnului Național a fost sărbătorită la Bistrița, orașul natal al lui Andrei Mureșanu, printr-o ceremonie la statuia poetului

29 iulie 2022, 15:02

Imnul României a fost interpretat de îndrăgitul cântăreț Nicolae Furdui Iancu, la Bistrița, locul de baștină al autorului versurilor care ne-au inspirat și îmbărbătat pe români în momente cruciale.

Ceremonia, la care au luat parte militari ai Brigăzii 81 Mecanizată, dar și alți zeci de oameni, s-a ținut în piața centrala a orașului, sub „privirile” statuii lui Andrei Mureșanu și sub un uriaș tricolor care flutura pe catargul de lângă statuie. Manifestările au început dis de dimineață, pentru a-i feri pe participanți de caniculă. S-a dat onorul, s-au ținut scurte cuvântări referitoare la importanța momentului, iar imnul național a fost cântat de un cunoscut interpret de muzica populară.

Pentru localnici, importanța Zilei Imnului Național este resimțită mai mult datorită faptului că autorul versurilor, Andrei Mureșanu s-a născut la Bistrița. Chiar dacă nu a compus aici versurile, iar prima dată cântecul a fost intonat la Râmnicu Vâlcea, bistrițenii tot se simt mândri.

La festivitățile de la Bistrița a participat și un grup de copii români din Ucraina care au intonat cântece patriotice emoționante.

VEZI ȘI:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite