Ziua Forţelor Terestre – Ciucă: Contextul de securitate face şi mai complexă misiunea acestui corp al Armatei

Premierul Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciuca
23 aprilie 2023, 12:10

„Sărbătorim, astăzi, o componentă vitală a sistemului de apărare a ţării, Forţele Terestre Române, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale Armatei Române. Prin nivelul competenţelor lor profesionale, dăruire şi, nu în ultimul rând, prin patriotism, militarii Forţelor Terestre şi angajaţii civili deopotrivă contribuie substanţial la capacitatea defensivă a României şi ne reprezintă cu cinste în misiunile comune cu partenerii strategici internaţionali. Contextul de securitate dificil din regiune şi din întreaga lume cu care ne confruntăm de la declanşarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei face şi mai complexă misiunea corpului forţelor terestre, în faţa multiplelor provocări de natură strategică, logistică şi informaţională care impun permanent eficienţă, vigilenţă şi noi abordări”, a menţionat prim-ministrul, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit acestuia, profesionalismul Forţelor Terestre Române, pe care l-a cunoscut din interior în anii carierei sale militare, îi dă încredere că apărarea ţării este „pe mâini bune”.

„Contând deopotrivă pe toate structurile Armatei Române şi pe sprijinul aliaţilor şi partenerilor noştri strategici la nivel euroatlantic, miza este să oferim românilor siguranţa că sunt apăraţi în propria ţară, iar România să-şi îndeplinească în continuare rolul asumat de furnizor de securitate în regiune. Guvernul este deplin angajat în asigurarea capacităţilor operaţionale prin programe de înzestrare a Armatei şi de formare a militarilor în pas cu cerinţele de interoperabilitate cu ceilalţi militari NATO. Îmi doresc ca performanţele lor să inspire noile generaţii de tineri şi să le cultive dragostea de ţară. Urez întregului corp al Forţelor Terestre Române sănătate şi succes în toate misiunile pe care le desfăşoară”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Comasarea alegerilor este ca și abandonată

Ciucă: România nu a beneficiat niciodată de garanţii de securitate mai puternice