„Ziua fără autoturisme” în Capitală. Circulația auto ar putea fi interzisă în București pe 22 septembrie, ca parte dintr-un proiect european

3 septembrie 2018, 21:18

22 septembrie este într-o sâmbătă. Este ziua în care, potrivit proiectului de lege, în intervalul 10.00 – 18.00 ar urma să fie interzisă atât circulația vehiculelor cu motor cât și a celor electrice cu 2, 3 sau 4 roți. A;a propune Tudor Simionescu, reprezentantul ALDE în Consiliul General.

De la regulă vor fi exceptate ambulanțele, mașinile de pompieri, Poliție și Jandarmerie, precum și cele ale instituțiilor publice aflate în misiune.

De asemenea, autovehiculele de transport în comun sau de utilitate publică vor putea circula cu maximum 30 de km pe oră.

În ceea ce privește perimetrul vizat, acesta ar urma să fie stabilit de către reprezentanții Primăriei împreună cu specialiștii din Ministerul Mediului.

Accesul mașinilor ar urma să fie interzis respectând procedura folosită de obicei în cazul evenimentelor culturale care au loc pe unele străzi din centrul Capitalei.

Inițiativa dorește să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite bucureștenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.

Anul trecut, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, 2500 de orașe din 50 de țări au organizat „Ziua fără Autoturisme”.

Aceasta se va putea organiza și în București, numai dacă proiectul care va fi introdus pe ordinea suplimentară va fi votat de către consilierii generali în ședința care va avea loc joi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă