Ziua evaluării finale pentru miniștrii Cabinetului Dăncilă. În așteptarea unei decizii din partea premierului

29 octombrie 2018, 10:22

Astăzi, cei de la PSD și-ar fi dorit să aibă o întâlnire cu partenerii lor de coaliție pentru a discuta despre remanierea guvernamentală, dar nu numai. Până la urmă, această întâlnire nu a mai avut loc, a transmis Andreea Dumitrescu, jurnalist Știrile TVR, pentru Telejurnal 14.00.

Un grup de lucru din PSD a evaluat felul în care a fost implementat programul de guvernare, dar şi felul în care au comunicat miniştrii. Concluzia a venit încă de săptămâna trecută: este necesară o remaniere.

Acum este rândul premierului să vină cu propria evaluare – o evaluare finală.

Comitetul executiv în care se va discuta despre evaluare și despre miniștrii care ar urma să părăsească executivul ar trebui să aibă loc miercuri, a transmis Andreea Dumitrescu, pentru Ediție specială.

Potrivit informațiilor TVR, vor fi mai multe schimbări în cadrul acestei prime remanieri a Cabinetului Dăncilă.

Una dintre modificări ar fi cea a vicepremierului fără portofoliu Viorel Ștefan, care ar urma să preia conducerea ASF. Acest lucru se va discuta chiar astăzi  în Parlament. În locul său ar urma să vină Niculae Bădălău.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar putea fi unul dintre miniştrii remaniaţi. Cei de la ALDE se opun, dar locul său ar putea fi luat de Eugen Nicolicea, susţin surse social-democrate.

O altă schimbare s-ar putea produce la Ministerul Dezvoltării, prin remanierea lui Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea. I-ar putea lua locul Lia Olguţa Vasilescu, iar Ministerul Muncii ar fi preluat de Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților.

Şi ministrul Transporturilor a atras critici.

Lucian Şova ar putea fi înlocuit fie de fostul ministru Felix Stroe, fie de fostul şef al Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea.

Ministerul Educaţiei, deja vacant, ar putea fi încredinţat senatorului Daniel Breaz.

Pe lista remanierii ar mai fi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşca, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, şi Ministrul Culturii, George Ivaşcu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite