CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES

Ziua Europei, sărbătorită în avans la Bruxelles. Standul României a fost vizitat de mii de oameni

Ziua Europei a fost sărbătorită la Bruxelles în avans. Instituțiile europene și-au deschis porțile pentru cei curioși să vadă cum funcționează imensa mașinărie care lucrează pentru nu mai puțin de 500 de milioane de europeni.

Standul României a fost luat cu asalt de sute de vizitatori, dornici să afle mai multe despre țară noastră, dar și să primească de la organizatori cadouri. Amănunte în corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

06 Mai 2019, 10:58 (actualizat 06 Mai 2019, 13:30) |

Mii de vizitatori au ignorat ploaia măruntă și vântul tăios și s-au așezat la o coadă de o oră pentru a intra în sediul Consiliului Uniunii Europene, locul unde se iau deciziile care ne marchează viețile.

Țările membre s-au întrecut în a oferi curioșilor o combinație de amuzament și informație, astfel că, la final, vizitatorii să rămână cu o amintire de neuitat.

România, care asigură președinția rotativă a Consiliului, s-a întrecut pe sine, desfătându-și vizitatorii cu cadouri tradiționale și experiențe digitale. Vizitatorii standului țării noastre au avut surpriză de a fi întâmpinați chiar de ambasadorul României.

Principala atracție a standului României, o cabină foto la care vizitatorii și-au putut face fotografii personalizate cu peisaje din țara noastră. Fotografiile puteau fi ulterior transformate în insigne.

Vizitatorii Consiliului au avut de asemenea posibilitatea de a o cunoaște pe regina Maria a României prin intermediul unei selecții de fotografii și de a admira sculpturile artistului plastic Vladimir Kazan.

Din Bruxelles, pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI