Ziua Culturii Naționale | Academia Română a prezentat aplicația gratuită pentru telefoanele inteligente „Mihai Eminescu, întreaga operă”

15 ianuarie 2019, 19:01

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Eminescu din faţa Ateneului Român. A mers apoi la sesiunea festivă în Sala Mare unde invitaţii speciali au vorbit despre rolul pe care cultura îl are în păstrarea și cultivarea identității naționale, în condițiile diversității europene.

Publicul a avut ocazia să admire în foaierul Ateneului Român  unul dintre cele mai prețioase manuscrise eminesciene aflate în colecțiile Bibliotecii Academiei Române, Manuscrisul 2261, conținând „Legenda Luceafărului”, precum și monumentala ediție în facsimil „Manuscrisele Mihai Eminescu”, în 38 de volume, un proiect realizat sub coordonarea academicianului Eugen Simion.

Academia Română a prezentat astăzi şi aplicația digitală „Mihai Eminescu, întreaga operă”.

Opera eminesciană va fi disponibilă în scurt timp, gratuit și într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play. Scopul aplicaţiei este de a apropia tinerii de cultura românească.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite