Ziua Culturii Naționale | Academia Română a prezentat aplicația gratuită pentru telefoanele inteligente „Mihai Eminescu, întreaga operă"

Momente deosebite astăzi la Ateneul Român. Cultura română și marele poet Mihai Eminescu i-au adus împreună pe președintele Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel, academicieni şi miniştri. Evenimentul a fost moderat de președintele Academiei Române. Ziua de 15 ianuarie, data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, înseamnă de 9 ani şi Ziua Culturii Naţionale. Asta după ce, în 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens.

15 Ianuarie 2019, 19:01 (actualizat 15 Ianuarie 2019, 19:54) Știrile TVR |
Ziua Culturii Naționale și Mihai Eminescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Eminescu din faţa Ateneului Român. A mers apoi la sesiunea festivă în Sala Mare unde invitaţii speciali au vorbit despre rolul pe care cultura îl are în păstrarea și cultivarea identității naționale, în condițiile diversității europene.

Publicul a avut ocazia să admire în foaierul Ateneului Român  unul dintre cele mai prețioase manuscrise eminesciene aflate în colecțiile Bibliotecii Academiei Române, Manuscrisul 2261, conținând „Legenda Luceafărului", precum și monumentala ediție în facsimil „Manuscrisele Mihai Eminescu", în 38 de volume, un proiect realizat sub coordonarea academicianului Eugen Simion.

Academia Română a prezentat astăzi şi aplicația digitală „Mihai Eminescu, întreaga operă".

Opera eminesciană va fi disponibilă în scurt timp, gratuit și într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play. Scopul aplicaţiei este de a apropia tinerii de cultura românească.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI