Ziua Culturii celebrată la Istanbul printr-un concert extraordinar susținut de Ansamblul Violoncellissimo

15 ianuarie 2020, 10:26

 

Aproape 400 de spectatori au fost cuceriți de strălucirea interpretării muzicieinilor români, în orașul, odinioară cunoscut  sub numele Constantinopole.

Sensibilitate, forță, diversitate, trei cuvinte care s-au împletit perfect, la care, obligatoriu, se adaugă talent, mult studiu și seriozitate. Așa poate fi descris, în linii minimale, concertul susținut de tinerii muzicieni ai Ansamblului Violoncellissimo, îndrumați de maestrul Marin Cazacu.

Programul ales pentru Ziua Culturii Naționale 2020, eveniment marca ICR Istanbul, s-a desfășurat la Sala Mustafa Saffet, din districtul Atașehir, și a cuprins lucrări semnate Haendel, Constantin Dimitrescu și Bartok.

De la o lucrare la următoarea, publicul a fost din ce în ce mai fascinat. Pe muzica serialului Urzeala Tronurilor, spectatorii au pornit camerele telefoanelor pentru a rămâne cu o amintire inedită. Au urmat melodii arhicunoscute: Despacito, Mambo sau Bohemian Rhapsody.

Violoncellissimo este printre cele mai vestite ansambluri românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa lui Marin Cazacu.

Concertul de marți seară face parte dintr-un proiect al Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul pentru promovarea muzicienilor români, deopotrivă consacrați sau aflați la început de carieră.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite