Ziua Aviaţiei - Nicolae Ciucă: Aviatorii ne dau încredere că spaţiul aerian al ţării este în siguranţă şi apărat în caz de nevoie

Aviatorii, prin nivelul de pregătire profesională, ne dau încredere că spaţiul aerian al ţării este în siguranţă şi apărat în caz de nevoie şi că vor fi mereu alături de populaţia civilă în situaţii de urgenţă, afirmă, miercuri, premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

20 Iulie 2022, 11:03 (actualizat 20 Iulie 2022, 11:08) Știrile TVR |
Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Aviației

"Sărbătorim astăzi Aviaţia şi Forţele Aeriene Române, aducând totodată un omagiu eroilor aviatori căzuţi la datorie în lupte pentru apărarea ţării sau în misiuni internaţionale la care a participat România. Aflaţi mereu la înălţime prin natura profesiei lor, dar şi prin nivelul de pregătire profesională, oamenii aceştia ne dau încredere că spaţiul aerian al ţării este în siguranţă şi apărat în caz de nevoie şi că vor fi mereu alături de populaţia civilă în situaţii de urgenţă. Încrederea şi buna reputaţie de care se bucură profesioniştii aerului din România sunt rezultatul multor ani de pregătire, al seriozităţii şi curajului cu care ei s-au dedicat unei cariere pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă, care implică un nivel maxim de responsabilitate", punctează Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului evidenţiază că, în ultimii 30 de ani, Forţele Aeriene Române au trecut printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare, ceea ce a permis atingerea unor standarde de capabilitate aliniate statutului României de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi cerinţelor defensive care decurg din acest statut, subliniind importanţa acestui obiectiv în actualul context de securitate.

"Ca fost ministru al Apărării Naţionale am susţinut acest proces, iar ca prim-ministru consider la fel de important acest obiectiv, având în vedere contextul creat de agresiunea neprovocată şi nelegitimă a Rusiei asupra Ucrainei. Ne-am asumat la preluarea guvernării consolidarea posturii de apărare a României şi descurajare, prin dezvoltarea unor capabilităţi de apărare adaptate provocărilor actuale de securitate, inclusiv la nivel de apărare aeriană, iar achiziţia de avioane multirol aprobată recent de Guvern a intrat în linie dreaptă, ceea ce va aduce un plus capacităţii defensive a României", arată Ciucă.

În contextul în care miercuri este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, tuturor militarilor, rezerviştilor şi personalului civil din aviaţie, premierul le transmite "cer senin în misiunile lor", iar românilor care îşi serbează ziua onomastică - "sănătate, linişte, împliniri şi mulţi ani înainte".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI