Zilierii pot lucra în alte 9 domenii. Printre acestea se numără publicitatea, organizarea de expoziţii şi spectacole. Avertismentul specialiștilor în fiscalitate

În mijlocul sezonului estival s-a schimbat şi regimul zilierilor! Au fost aprobate încă 9 domenii în care muncitorii pot lucra cu ziua. Printre acestea se numără: restaurantele, barurile, spectacolele, dar şi grădinile zoologice sau botanice.

06 Iulie 2019, 20:24 |
Zilierii pot lucra în alte 9 domenii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Zilierii au din această vară încă 9 domenii în care pot lucra: în publicitate, în organizarea de expoziţii şi spectacole, în restaurante şi baruri, dar şi la creșterea şi reproducţia animalelor, în grădini zoologice, botanice sau în rezervaţii naturale.

Reprezentanții hotelurilor, unii dintre cei care au cea mai mare nevoie de sezonieri, nu par prea încântați.

Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii consideră că zilierii le vor fi de ajutor, dar economiștii au un avertisment: taxele pe care angajatorii trebuie să le dea statului nu sunt prea prietenoase.

Adrian Bența, analist fiscal: "Trebuie sa ţinem minte că, începand cu luna mai, s-a introdus ca și obligaţie a celui care angajează zilieri să plătească şi să reţină 25% contribuţia la pensie, pe lângă 10% impozitul pe venitul din salarii. Practic, taxele pe veniturile realizate de zilieri se apropie de contractul de muncă".

Potrivit legii, într-un an, un zilier nu poate lucra pentru același beneficiar mai mult de 90 de zile. Excepție fac cei care lucrează în agricultură, la creșterea animalelor și în domeniul viticol. În cazul lor, perioada de lucru poate ajunge la 180 de zile cumulate într-un an.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI