Zilele de muncă pierdute din cauze medicale în Marea Britanie au atins un nivel record

Londra Marea Britanie
Londra Marea Britanie
27 aprilie 2023, 14:35

Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Regatul Unit a precizat că aproximativ 185,6 milioane de zile lucrătoare au fost pierdute din cauza bolilor sau accidentărilor în cursul anului trecut, cu aproape 25% mai mult decât în 2021 şi cel mai ridicat nivel de la începutul înregistrărilor în 1995.

Totodată, rata generală a absenţelor de la serviciu din cauze medicale a atins un nivel record al ultimilor 18 ani.

Creşterea numărului de angajaţi din Regatul Unit a contribuit parţial la numărul record de zile pierdute în total.

ONS a precizat că femeile şi muncitorii mai în vârstă au raportat cea mai mare rată a absenţelor pe caz de boală.

„Absenţa de la muncă din cauza bolilor a crescut din nou în 2022, astfel încât proporţia de ore de muncă pierdute a fost cea mai mare din 2004”, a declarat liderul ONS pentru piaţa muncii şi statisticile privind gospodăriile, David Freeman.

Acesta a explicat că fenomenul are loc după ce numărul absenţelor motivate medical scăzuse la începutul pandemiei la cea mai mică rată înregistrată vreodată, când regimul de carantină şi disponibilizările au redus expunerea oamenilor la boli cu risc redus.

„Deoarece numărul populaţiei active din prezent este cu mult mai mare decât cel de acum 20 de ani, în 2022 numărul total de zile de muncă pierdute a fost cel mai mare înregistrat vreodată”, a adăugat oficialul.

Date separate ale organismului de statistică din Marea Britanie, publicate în urmă cu o săptămână, au arătat că numărul persoanelor care nu lucrează din cauza unei boli de lungă durată a atins un nou record, ajungând la 2,5 milioane în decursul a trei luni, până în februarie anul acesta.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă