Zilele Bucureștiului 2017. Muzică, spectacole de teatru și proiecții 3D. Programul evenimentelor

Evenimentul "Zilele Bucureștiul 2017", organizat cu ocazia împlinirii a 558 de ani de la atestarea istorică a Bucureștiului, va fi deschis de un concert extraordinar susținut de Angela Gheorghiu. Acesta va avea loc în Piața Constituției pe 15 septembrie 2017, începând cu ora 20.30. Alături îi vor fi dirijorul Eugene Kohn, Filarmonica "George Enescu" și tenorul Teodor Ilincăi. Evenimentul va fi transmis de TVR.

15 Septembrie 2017, 16:07 (actualizat 15 Septembrie 2017, 17:06) |
Angela Gheorghiu / FOTO: stiriletvr
Angela Gheorghiu
iMapp Bucharest 2017

Vineri -15 septembrie: Concert Angela Gheorghiu - Piaţa Constituţiei

Primăria Capitalei și ARCUB invită bucureştenii pe 15 septembrie, de la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei, la Concertul extraordinar susţinut de soprana Angela Gheorghiu, care concertează alături de Filarmonica George Enescu şi de tenorul Teodor Ilincăi. Dirijorul spectacolului este maestrul Eugene Kohn, cu care soprana concertează încă de la începutul carierei sale.

Sâmbătă 16 septembrie: concert Pink Martini şi iMapp Bucharest - Piaţa Constituţiei

DJ-ul Paul Damixie va deschide evenimentul din seara de 16 septembrie, ora 17.30. De la 19.30, va urca pe scenă trupa Moonlight Breakfast.

De la ora 21.00, tot în Piața Constituției, înaintea concursului 3D video mapping, vor concerta Pink Martini și Storm Large.

Concursul internaţional 3D video mapping – iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, este organizat pentru al patrulea an consecutiv.

Şase echipe de artişti au fost desemnate finaliste în urma unui Open Call lansat public în luna iunie a acestui an: MotionLab – România, mammasONica – Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen – China, Flightgraf – Japonia şi Ouchhh Studio – Turcia.

Artiştii vor prezenta în competiţia finală, începând cu ora 22.30, spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de 4 minute şi 30 de secunde, în concordanţă cu tema ediţiei -  „Above and Beyond”. Câştigătorul competiţiei va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalităţi marcante ale industriei audiovizuale internaţionale.

Evenimentul are o componentă interactivă esenţială, publicul având posibilitatea de a-şi alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecţie, printr-un SMS la numărul 1828 cu tarif normal. Echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câştigătoarea Premiului Publicului. Unul dintre votanţi are şansa de a câştiga prin tragere la sorţi o excursie în capitala ţării echipei câştigătoare a premiului iMapp Bucharest 2016, respectiv Budapesta – Ungaria.

Duminică - 17 septembrie: Concert maraton în Piaţa Constituţiei

Concert maraton, începând cu ora 18.00, în Piaţa Constituţiei. Cinci ore de concerte ale unor artişti cunoscuți. De la ora 19.20, publicul bucureștean are întâlnire cu The Motans, Vank, Voltaj, Holograf, Delia.

 

(w500) iMapp Buch

15-17 septembrie - Kids City în Cişmigiu

Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, organizează în perioada 15-17 septembrie, a III-a ediţie Kids City, eveniment dedicat copiilor: ateliere de creaţie, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gaşca Zurli şi mulţi alţi artişti.

La Foişorul din Cișmigiu, zilnic, sunt organizate spectacole de magie oferite de animatori, muzică şi dans alături de micii artişti de la Palatul Naţional al Copiilor.

Festivalul Kids City începe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică se va desfăşura în intervalul orar 10.00-22.00.

Teatru şi dans la Palatul Mogoşoaia

Primăria şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului organizează piese de teatru, spectacol de dans pentru copii, concerte de muzică românească veche.

Vineri, 15 septembrie, Teatrul Ion Creangă prezintă piesa “Goe în Ţara Minunilor”, iar dansatorii trupei de dans modern AS, din cadrul Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti, au pregătit un spectacol special.

Sâmbătă, 16 septembrie, pe scenă va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completată cu piesa de teatru “Sicilianul”, de Moliere.

Duminică, 17 septembrie, Compania de teatru Zona pune în scenă o adaptare a lucrării “Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, iar programul se va închide cu un spectacol susţinut de grupul vocal de muzică veche Anton Pann, condus de Constantin Raileanu.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului 2017 este liber.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 7°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 3°C -1°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 7°C 5°C
BRASOV 3°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI