Zile libere pentru părinți, dar nu pentru cei ai căror copii învață în sistem hibrid

21 septembrie 2020, 20:51

Trecerea forțată a învățământului românesc la variantele în care elevii învață departe de sălile de clasă a dat naștere unui șir nesfârșit de probleme. Pe de o parte avem profesorii care fac efoturi să predea în fața unei camere web, pe de alta părinții, care s-au trezit că nu au cu cine să își lase copiii.

Cele mai multe școli din Capitală practică învățământul hibrid, iar prezența copiilor la școală se face alternativ la 1-2 săptămâni fizic în clase și online. Aceasta situație însă nu este prevăzută în ordonanța care le dă dreptul părinților de a sta acasă cu cei mici. Așa se face că cele mai multe familii întâmpină probleme în această situație.

Este cazul lui Victor, elev în clasa a VI-a și a mamei lui, Daniela Teodorescu. Băiatul a învățat online în prima săptămână de când a început școală, iar experiența i s-a părut una foarte dificilă.

Daniela Teodorescu spune că părinții sunt singurul liant între ce se întâmplă la clasă și copii, așa că a fost nevoită să vină la serviciu împreună cu Victor pentru a-l ajuta să înțeleagă ce are de făcut.

Părinții care au copii mai mici și își permit financiar apelează la programale de tip after school care au ajuns să fie intens solicitate în această perioadă.

Toată aceasta situație îi afectează atât pe părinți, cât și pe copii.

În perioada următoare ar urma să fie modificată și ordonanța de urgență care prevede zile libere pentru părinți pentru a cuprinde și varianta învățământului hibird.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite