Zile de iarnă autentică la munte. Turiștii, pregătiți și dornici de distracție

15 ianuarie 2023, 18:43

Vremea frumoasă și zăpadă suficientă pentru schiat au umplut stațiunile de munte. La Sinaia instalațiile de transport pe cablu au fost luate cu asalt de turiști dornici să ajungă cât mai repede pe pârtie.

MARIA FLORICICA, director Transport pe Cablu Sinaia: Au fost 3 – 4 zile în care am lucrat cu toate forțele, n-a fost zăpadă pe cât ne așteptam, dar suficient cât să deschidem toate pârtiile din golul aplin,  mult întârziat față de când obișnuiam înainte de Crăciun.

VLAD OPREA – primarul orașului Sinaia: De săptămâna viitoare vom avea o cartelă unică pentru transportul pe cablu, astfel încât cei care vin la schi pot urca cu telegondola, telecabina, fără probleme.

Primul weekend de iarnă autentică și în zona înaltă a județului Dâmbovița, în stațiunea Padina – Peștera. A nins abundent, iar autoritățile au intervenit pentru degajarea drumului. Cele mai multe probleme au fost pe DJ 713 – Transbucegi.

plt. mj. IONUŢ TIMOFTE, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa: Recomandăm turiștilor care vor să ajungă în zona montană să se informeze despre starea vremii, despre starea drumurilor, să aibă autoturismele echipate pentru sezonul de iarnă și să apeleze cu încredere la patrulele de jandarmi din zona montană.

O dată cu deschiderea pârtiilor, au început și competițiile. 50 de copii din Sibiu s-au aliniat la startul primului concurs de schi din acest an organizat la Păltiniș.

Administratorii părților de schi speră ca stratul de zăpadă să reziste până în vacanța din februarie când elevii sunt așteptați în taberele școlare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani