Zile de foc în vestul țării. Medicii ne sfătuiesc să ne hidratăm, să evitam băuturile alcoolice și efortul fizic în aer liber

29 iunie 2022, 17:17

TIMIŞ

Sunt zile de foc în Câmpia de Vest unde termometrele ajung la aproape 40 de grade. Cel mai greu este pentru locuitorii din orașe unde betoanele încinse amplifică senzația de disconfort termic.

Locuitorii din vest nu au parte de răcoare nici noaptea pentru că minimele trec constant de 20 de grade Celsius. De vină pentru aceste zile toride este o masă de aer cald de origine africană.

ARAD

La Arad, temperaturile au ajuns, la amiază la 37 de grade la umbră, iar acesta e doar începutul. Puțini se aventurează afară, sub soarele arzător.

Comercianții care vând legume în hala agroalimentară din centrul Aradului se pot considera norocoși. Sistemul de climatizare asigura aici o temperatură de 19 grade.

Pentru a veni în ajutorul localnicilor, DSP Arad a aprobat deschiderea a 15 puncte medicale de prim ajutor în tot județul.

BIHOR

Locuitorii din Bihor pot fugi de căldură la ștrandurile din Băile Felix sau la parcul acvatic de distracție din Oradea.

Meteorologi avertizează că următoarele zile vor fi greu de suportat. Există deja o avertizare de cod portocaliu valabilă până pe 1 iulie, pentru 9 județe, în timp ce restul țării se află sub cod galben de caniculă.

Medicii ne sfătuiesc să ne hidratăm, să evitam băuturile alcoolice, efortul fizic în aer liber, deplasările care nu sunt urgente și să nu ne expunem la soare între orele 11:00 și 18:00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă