Zi de doliu în Mexic, după cel mai mare seism din ultima sută de ani. Sunt peste 60 de morți, iar operațiunile de salvare continuă

9 septembrie 2017, 15:45

Cel mai mare cutremur care a zguduit Mexicul în ultima sută de ani a devastat sudul țării. Cel mai grav afectate sunt statele Oaxaca, Tabasco și Chiapas, unde au loc ample operațiuni de căutare și salvare, pentru că mulți oameni sunt prinși sub dărâmături. Orașul Juachitan din Oaxaca a dus greul seismului care a prăbușit primăria, un hotel, o biserică și multe locuințe.

Juachitan este unul dintre cele mai sărace și puțin dezvoltate orașe din Mexic, iar amploarea pagubelor este încă departe de o estimare finală. Președintele Nieto a mers să vadă cu ochii lui distrugerile și de acolo a anunțat și bilanțul încă provizoriu al victimelor.

O persoană a murit și în țara vecină Guatemala. Cutremurul de 8,1 pe Richter produs în noaptea de joi spre vineri este cel mai puternic înregistrat în Mexic în ultima sută de ani și a fost resimțit puternic inclusiv în capitala Ciudad de Mexico aflată la o mie de km de epicentru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă