Zi cu număr record de infectări în mai multe state europene

7 octombrie 2020, 19:10

Cu 4457 de cazuri noi, Cehia a raportat cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei. Recordul vine însă după două săptămâni de creștere constantă a numărului de cazuri și care a împins Cehia pe primul loc în Europa ca rată a contagierilor. Țara a revenit la starea de urgență, dar nu este suficient.

Cehia are aproape 1400 de oameni internați cu COVID-19, din care 326 la ATI, dublu față de perioada de vârf a primului val al pandemiei.

Și Polonia a atins noi recorduri atâta al numărul infectărilor, peste 3.000, dar mai ales al deceselor, 75 raportate în ultimele 24 de ore.

Poliția poate da pe loc o amenda de 110 euro pentru cei care nu poartă mască sau nu respectă distanța fizică.

Belgienii se pregătesc de noi restricții. De vineri, timp de o lună, la Bruxelles toate barurile și cafenelel se închid, iar socializarea este limitată la cel mult patru persoane. În restul țării, localurile se închid cel târziu la ora 11 seara.

Și la Berlin se limitează viața de noapte de sâmbăta până la sfârșitul lunii, cel mai devreme: toate barurile, restaurantele și magazinele trebuie să să se închidă cel târziu la ora 23 și să nu redeschidă mai devreme de ora 6 dimineața.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite