Zelenski: Vom lucra, vom lupta până la capăt. Curajos şi deschis. Negociatorii lucrează neobosit. Ne vom odihni doar atunci când vom câştiga

Președintele Volodimir Zelenski
Președintele Volodimir Zelenski
23 martie 2022, 08:50

„Sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”, a declarat Zelenski, precizând că reprezentanţii ucraineni negociază în fiecare zi.

Vom lucra, vom lupta cât mai mult posibil. Până la capăt. Curajos şi deschis. Negociatorii lucrează neobosit. Ne vom odihni doar atunci când când vom câştiga„, a adăugat el.

Zelenski a mulţumit totodată comunităţii internaţionale pentru sprijinul acordat ţării sale.

El şi-a exprimat speranţa că cele trei summit-uri programate în această săptămână – G7, NATO şi UE – vor duce la sporirea sprijinului, adăugând că se aşteaptă la noi sancţiuni împotriva Rusiei şi la ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Atât Kievul, cât şi Moscova au revendicat succese pe câmpul de luptă marţi, la aproape o lună după ce Rusia a invadat Ucraina, declanşând un război care a dus deja la moartea a mii de persoane şi la un val de milioane de refugiaţi.

În mesajul său de miercuri, Zelenski i-a avertizat pe piloţii avioanelor ruseşti care efectuează misiuni de luptă în Ucraina că vor fi judecaţi.

Veţi fi traşi la răspundere într-un fel sau altul. Astăzi sau mâine, nu contează atât de mult. Cel mai important este că e un lucru inevitabil„, a atras atenţia şeful statului ucrainean.

El a menţionat ca exemplu un avion de luptă rusesc doborât de forţele ucrainene deasupra oraşului Mariupol, aflat sub asediu.

Iar acest lucru li se va întâmpla tuturor celor care ne omoară oamenii, oameni paşnici în ţara noastră paşnică„, a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mai spus că piloţii ruşi par să nu aibă cunoştinţă de gravitatea ordinelor pe care le execută. „Uciderea de civili este o crimă”, a afirmat Zelenski.

Ucraina susţine că a doborât circa 100 de avioane de luptă şi bombardiere ruseşti de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape patru săptămâni.

Informaţia nu a putut fi verificată independent, precizează DPA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite