Zelenski: Ucraina ar putea pune capăt asediului din Mariupol dacă i s-ar furniza arme grele

Zelenski în biroul său
Zelenski în biroul său
12 aprilie 2022, 07:04

Când vine vorba de armele necesare, depindem în continuare de aprovizionare, de partenerii noștri. Din păcate, nu primim atât de mult cât avem nevoie pentru a pune capăt acestui război mai devreme. Pentru a distruge complet inamicul de pe pământul nostru. Și pentru a îndeplini acele sarcini care sunt evidente pentru fiecare dintre oamenii noștri. În special, pentru a debloca Mariupol”, a spus Zelenski.

Urmăreşte cele mai importante evenimente din Ucraina în LIVE TEXT, AICI

Dacă am avea avioane și suficiente vehicule blindate grele, artileria necesară, am putea face asta”, a continuat el, „Dar încă trebuie să cădem de acord asupra acestui lucru. Mai trebuie să convingem. Încă trebuie să stârnim deciziile necesare. Sunt sigur că vom primi aproape tot ce ne trebuie. Dar nu numai timpul se pierde. Se pierd viețile ucrainenilor. Vieți care nu mai pot fi întoarse”, a spus Zelenski.

Indirect, preşedintele ucrainean a a atribuit în parte responsabilitatea pentru pierderea vieților ucrainene pe seama națiunilor occidentale care nu au trimis arme pentru a sprijini efortul de război al Ucrainei.

Generalul Valery Zalujni, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat luni că „apărarea oraşului Mariupol continuă” pe fondul luptei grele dintre forțele ucrainene din interiorul orașului asediat și trupele ruse și separatiștii pro-ruși, scrie CNN.

Oficialii ucraineni au spus că aproximativ 100.000 de civili sunt încă în oraşul care e bombardat în continuare. Apărarea de către Ucraina a oraşului a blocat unitățile ruse și le-a împiedicat eforturile de a solidifica un coridor terestru de la granița cu Rusia până la peninsula Crimeea la Marea Neagră.

Apărarea lui Mariupol a fost, de asemenea, un punct important pentru ucraineni, iar distrugerea orașului a devenit un simbol al utilizării fără discernământ de către Rusia a armelor.

Luni, Zelenski a declarat că „zeci de mii” de oameni au murit în Mariupol, o afirmație care nu a putut fi verificată însă din surse independente, scrie CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite