Zelenski promite că Ucraina „va lua totul înapoi” de la Rusia „Este doar o chestiune de timp”

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
29 mai 2022, 08:59

„Ucraina va lua totul înapoi. Este un imperativ”, a spus el, „Și este doar o chestiune de timp. Cu fiecare zi care trece, timpul până la eliberare se scurtează. Tot ceea ce facem este în acest scop.”

Zelenski a spus că situația din Donbas rămâne dificilă, în special în zonele Severodonetsk, Lisichansk, Bakhmut și Popasna.

El a adăugat: „Ne vom domina inmicul cu puterea tehnologiei. Multe depind de partenerii noștri. Ei sunt gata să ofere Ucrainei tot ce este necesar pentru a apărarea libertăţii. Așa că aștept vești bune în acest sens, săptămâna viitoare.”

Zelenski a spus că forțele ruse au dat „lovituri barbare” regiunii Sumî folosind rachete. El a făcut referire, de asemenea, la atacul rus de sâmbătă asupra oraşului Nikolaiv, unde a fost lovită o zonă rezidențială la 20 de metri de o grădiniță, ucigând că o persoană a murit și șapte au fost rănite.

Aceasta a fost ținta pe care a ales-o Federația Rusă. Iar și iar [astfel de acțiuni] vor aminti lumii că Rusia trebuie să fie în sfârșit recunoscută oficial ca stat terorist”, a spus Zelenski.

El a spus că forțele ruse îi împiedică pe ucraineni să evacueze regiunea Herson.

„Cei care au încredere în poziția lor cu siguranță nu ar lua astfel de decizii. Acesta este în mod clar un semn de slăbiciune”, a spus Zelenski.

Sursa: CNN

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite