Zelenski: O ieșire din impasul cu Rusia în condițiile actuale „nu este o opțiune”, scopul este „eliberarea completă a întregului nostru teritoriu”

Foto: Volodimir Zelenski/Facebook
Foto: Volodimir Zelenski/Facebook
8 iunie 2022, 10:39

Rezistența acerbă a Ucrainei la invazia Rusiei a dus la un impas în anumite părți ale țării, iar Moscova și-a reorientat forțele în est.

Într-un interviu acordat marți ziarul Financial Times, președintele Volodimir Zelenski a spus: Victoria trebuie obținută pe câmpul de luptă. Suntem inferiori ca echipament si de aceea nu suntem capabili sa avansam. Vom suferi mai multe pierderi, iar oamenii sunt prioritatea mea.”

Victoria însemnă restaurarea „întregului” teritori al Ucrainei

Întrebat ce ar considera Ucraina o victorie, Zelenski a spus că restabilirea granițelor controlate de Ucraina înainte de invazia Rusiei din 24 februarie ar fi „o victorie temporară serioasă”. Dar el a spus că scopul final a fost „eliberarea completă a întregului nostru teritoriu”, inclusiv a Crimeei– anexată de Rusia în 2014 – și a zonelor controlate de separatiști, a sugerat el.

Întrebat despre discuțiile cu Rusia, care au fost suspendate de la sfârșitul lunii martie, Zelenski a spus că nu și-a schimbat poziția, adăugând că războiul ar trebui să se încheie la masa negocierilor.

El a adăugat că este pregătit pentru discuții directe cu Vladimir Putin, adăugând că nu este „nimeni altcineva cu care să vorbească” în afară de președintele rus.

Nefiind impusă niciuna dintre părți pe câmpul de luptă, există puține perspective de negocieri. „Pur și simplu nu pot vedea condițiile prealabile pentru încheierea războiului”  a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în interviul acordat Financial Times.

Cei mai mulți observatori de la Kiev se așteaptă acum ca războiul să continue pe tot parcursul verii, cel puțin până la sfârșitul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite