Zelenski neagă implicarea în sabotarea gazoductului Nord Stream şi critică lipsa ajutorului umanitar după distrugerea barajului Kahovka

8 iunie 2023, 08:35

„Nu am făcut nimic de genul acesta, n-aș face niciodată asta „, a spus președintele ucrainean într-un interviu difuzat de postul german Welt-TV și revistei Bild.

„Nu cred că armata și serviciile noastre de informații au făcut așa ceva, altfel aș dori să văd dovezi, nu știm nimic din toate acestea, 100%”, a adăugat el.

Potrivit unui articol Washington Post publicat marți, o agenție de informații dintr-o țară europeană a avertizat CIA în iunie 2022 că forțele speciale ucrainene plănuiau să arunce în aer gazoductul Nord Stream.

Volodimir Zelenski a criticat aseară lipsa ajutorului umanitar din partea Națiunilor Unite și a Crucii Roșii după distrugerea barajului Kahovka din sudul țării.

„ONU, ONU și reprezentanții Crucii Roșii nu sunt acolo. După toate aceste ore, ei încă nu sunt acolo (…) Acestea sunt forțele care trebuie să fie acolo pentru a salva viețile oamenilor „, a spus președintele ucrainean într-un interviu difuzat de revista germană Bild și de postul de televiziune Welt .

„De îndată ce forțele noastre încearcă să scoată pe cineva de acolo, ocupanții trag în ei de la distanță. De pe acoperișurile caselor inundate, oamenii urmăresc cum plutesc pe apa cei înecaţi „, a spus Zelenski, amintind că le-a comunicat aliaților săi în urmă cu un an informații care arătau că există riscul de sabotare a barajului. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat joi o întâlnire de coordonare a ajutorului cu ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba. Potrivit acestuia din urmă, Stoltenberg a promis că „va activa mecanismele NATO pentru a oferi ajutor umanitar”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite