Zelenski: Luptele din Donbas sunt „dificile și dureroase”. Oficial din Doneţk: Peste 60% din infrastructura din Bahmut este parțial sau complet distrusă

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
27 decembrie 2022, 08:53

Referindu-se la situația de pe linia frontului în discursul său de luni seară, el a spus: Linia frontului. Bahmut, Kreminna și alte zone din Donbas, necesită acum forță și concentrare maximă.

Situația de acolo este dificilă, acută. Ocupanții folosesc toate resursele pe care le au la dispoziție – și acestea sunt resurse semnificative”.

Guvernatorul regional din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat luni că peste 60% din infrastructura din Bahmut, care a fost locul unor lupte intense, este parțial sau complet distrusă.

„Rusia bombardează în mod constant infrastructura din Bahmut. Inamicul menține tactica pământului pârjolit”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din estul Ucrainei, Serhiy Cherevaty, a declarat, de asemenea, că zonele Bahmut și Avdiivka din Donețk rămân locurile în care se desfășoară cele mai intense ostilități. El a raportat că numai luni au avut loc 225 de bombardamente de artilerie și tancuri în zona Bahmut.

Între timp, armata ucraineană a declarat că zeci de orașe din regiunile Lugansk, Donețk, Harkov, Herson și Zaporojie au fost bombardate de forțele ruse.

În regiunea Herson, Rusia a bombardat zone populate de-a lungul malului drept al râului Nipru, a declarat armata ucraineană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă