Zelenski îi cere cancelarului german să facă „pasul puternic” de-a vizita Ucraina de „Ziua Victoriei”

Foto: Facebook
Foto: Facebook
6 mai 2022, 17:39

Aceasta este data la care Rusia sărbătorește anual victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

„Este invitat, invitația este deschisă de ceva vreme”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a criticat anterior Germania pentru că a rezistat cererilor europene de-a sista importurile de energie rusească.

Recent, cancelarul german a fost ținta unor critici dure din partea ambasadorului Ucrainei la Berlin, Andrii Melnîk.

Cancelarul Olaf Scholz a indicat, luni seară, că nu va vizita capitala Ucrainei până când preşedintele german Frank-Walter Steinmeiner nu va întreprinde şi el o călătorie la Kiev.

CITIȚI ȘI: Cei 12 germani care au făcut „galerie” regimului Putin. Un top realizat de Politico

Ucraina a respins oferta unei vizite a preşedintelui Steinmeier în luna aprilie, fiind perceput la vremea respectivă ca un refuz. Între timp, controversa a fost rezolvată.

„A  te comporta ca un lebărvurst ursuz nu pare a fi demn de un om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de exterminare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu ne putem comporta ca la grădiniţă”, a declarat ambasadorul ucrainean Andrii Melnîk pentru agenţia de presă germană DPA.

Melnîk a criticat în mod repetat Partidul Social Democrat (SPD), din care face parte cancelarul Scholz din cauza legăturilor strânse cu Rusia, care datează de mulţi ani de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite