Zelenski crede că Rusia încearcă să ”epuizeze” Ucraina printr-o campanie prelungită de atacuri cu drone

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
3 ianuarie 2023, 07:38

”Avem informaţii că Rusia are în plan un atac prelungit cu drone (iraniene) Shahed. Mizează probabil pe epuizare. Pe epuizarea poporului nostru, a apărării noastre antiaeriene, a energiei noastre”, a indicat Zelenski.

Ucraina, a continuat el, trebuie ”să acţioneze şi să facă tot posibilul pentru ca teroriştii să nu-şi atingă scopul, pentru că toate celelalte (obiective ale Rusiei în Ucraina n.red) au eşuat”.

După explozia de pe podul Crimeii, Rusia a început în octombrie o serie de atacuri cu rachete şi drone asupra infrastructurilor critice ucrainene, pentru a încerca astfel să aducă Kievul la masa negocierilor şi a diminua potenţialul de luptă al Ucrainei în războiul declanşat în februarie prin agresiunea rusă.

Rusia a efectuat săptămâna trecută al zecelea atac de acest fel, iar în ultimele trei zile a lansat raiduri succesive în care a folosit preponderent drone iraniene Shahed. Kievul susţine că a doborât aproape toate aceste drone, dar atacurile au fost totuşi urmate de noi pene de curent.

Pe de altă parte, chiar dacă aceste drone sunt doborâte şi nu-şi ating ţinta, lansarea lor în număr mare riscă să epuizeze resursele apărării antiaeriene a Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite