Zelenski cere primarilor americani să întrerupă legăturile de înfrăţire cu orașele ruseşti „Preluați patronajul asupra unui oraș care a fost distrus de ruşi şi reconstruiți-l cu cea mai recentă tehnologie”

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
4 iunie 2022, 15:14

„Zeci de orașe americane mențin așa-numita „frăție” cu orașele Federației Ruse”, a spus Zelenski, inclusiv Chicago cu Moscova. „Ce vă oferă aceste legături? Probabil nimic. Dar ele dau Rusiei posibilitatea de a spune că nu este izolată, chiar și după ce a început un astfel de război.”

„Lumea a văzut diverse tiranii. În momente diferite. Sub diferite flamuri. Și toate sunt unite de faptul că disprețuiesc drepturile și libertățile oamenilor obișnuiți. Tiranii nu recunosc drepturile și libertățile autorităților locale. Și, de obicei, oamenii liberi din orașe, care încă aleg libertatea, sunt cei care pun capăt istoriei tiranilor. Și pentru a pune capăt la acest lucru, tiranilor nu trebuie să li se permită să se bucure de legături cu lumea liberă. Orice fel legături”, a declarat Zelenski.

„Prin urmare, cereți și mai multă presiune asupra Rusiei (…) Nu mențineţi legăturile cu ei. Și vă rog să nu permiteți celor care au devenit criminali să vă numească frații și surorile lor”, a spus Zelenski.

De la începutul războiului, 3.620 de așezări „s-au confruntat cu ocupația rusă”, iar Rusia a trimis aproape 2.500 de rachete către Ucraina, a spus Zelenski. El i-a îndemnat pe primari să ia parte la vastul efort de reconstrucție de care va fi nevoie după război.

„Vă invit – orașele voastre, companiile voastre, afacerile și profesioniștii – să participați la acest proiect. De asemenea, puteți deveni oamenii care aleg să apere libertatea și astfel să pună capăt istoriei tiraniei”, a spus Zelenski.

„Preluați patronajul asupra unui oraș, regiune sau industrie care a fost distrusă de atacurile rusești. Și reconstruiți-le cu cea mai recentă tehnologie”, a adăugat el. „Acesta poate fi cel mai mare proiect economic al timpului nostru, care va întări Ucraina, fiecare țară și fiecare companie care va participa la reconstrucția postbelică”.

Sursa CNN

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite