Zelenski: „A fost o noapte grea” după ce Rusia a lansat 81 de rachete asupra Ucrainei. Kuleba: Atacurile „nu au obiectiv militar, sunt doar barbarie rusă”

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
9 martie 2023, 10:29

A fost o noapte grea. Un atac masiv cu rachete în toată țara, în regiunile Kiev, Kirovohrad, Dnipro, Odesa, Harkov, Zaporojie, Liov, Ivano-Frankivsk, Jîtomir, Vinița. Atacurile asupra infrastructurii critice și clădirilor rezidențiale. Din păcate, există răniți și morți. Condoleanțe familiilor.

Toate serviciile functionează. Sistemul energetic este în curs de restabilire. Au fost impuse restricții în toate regiunile.

Inamicul a lansat 81 de rachete în încercarea de a-i intimida din nou pe ucraineni, revenind la tacticile lor mizerabile. Ocupanții nu pot teroriza decât civilii. Asta este tot ce pot face. Dar nu îi va ajuta. Nu vor putea evita responsabilitatea pentru tot ce au făcut.

Le mulțumim gardienilor cerului nostru și tuturor celor care ne ajută să depășim consecințele atacurilor furioase ale ocupanților.

CITEȘTE ȘI: Război în Ucraina | Explozii în Kiev. Atacuri puternice au fost și în regiunile Harkov şi Odesa. A fost vizată infrastructura energetică. Forțele aeriene ucrainene susțin că au doborât 34 de rachete de croazieră

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, ocupată de armata rusă, a fost deconectată de la reţeaua electrică ucraineană după un atac cu rachete rusesc, a anunţat joi societatea de stat Energoatom, operatorul nuclear ucrainean, într-un comunicat în care avertizează asupra riscului de a se produce un grav accident.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a descris loviturile peste noapte asupra Ucrainei ca fiind lipsite de scop militar. Sunt „doar barbarie rusească”, a scris Kuleba într-o postare pe Twitter.

Rusia a lansat peste noapte un atac masiv cu rachete și drone asupra Ucrainei, ducând la pierderi de vieți omenești și la deteriorarea infrastructurii civile. Nu au obiectiv militar, sunt doar barbarie rusă. Va veni ziua în care Putin și asociații săi vor fi trași la răspundere de un tribunal special, a adăugat ministrul ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă