Zelenski a deschis Festivalul Internațional de Film de la Berlin. „În aceste vremuri, arta nu poate fi neutră”

17 februarie 2023, 07:34

Cea de-a 73-a ediție a festivalului de la Berlin a decis să pună în centrul atenției Ucraina.

„Cultura și cinematografia nu pot fi în afara politicii, când vine vorba de o politică de agresiune, crime în masă, crime, teroare (…) o politică de război total precum este cea a Rusiei”, a continuat președintele ucrainean, vorbind prin video .

Liderul se află în centrul evenimentului documentar al acestui festival, ”Superpower” , filmat de Sean Penn în plină invazie rusă, în urmă cu aproape un an și care urmează să fie prezentat mâine.

„În aceste vremuri, arta nu poate fi neutră” și dacă cultura „tăce, ea contribuie la rău”, a continuat cel care a fost actor înainte de a fi ales președinte, mulțumind festivalului german care a programat mai multe filme ucrainene și și-a revopsit Ursul de Aur în galben și albastru, culorile Ucrainei.

Întors dintr-un sejur la Kiev, însuși Sean Penn, s-a arătat mișcat și a mărturisit pe scena despre starea de spirit a ucrainenilor care, potrivit acestuia, „nu s-a schimbat” de la invazie: „voința lor este pur și simplu întărită a adăugat actorul american și director. „Există o solidaritate și o unitate extraordinare care ar trebui să ne inspire pe toți . „

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă