Zelenski, către soldaţii ruşi: Este mai bine pentru voi să supravieţuiţi în Rusia, decât să muriţi pe pământul nostru! Comandamentul vostru pregătește frigiderele suplimentare pentru cadavre!

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
1 mai 2022, 08:44

Comandamentul Federaţiei Ruse nu le spune soldaţilor săi despre pregătirea unor frigidere mobile suplimentare pentru cadavre şi nu spune adevărul despre pierderile suferite în Ucraina, a afirmat Zelenski.

„Fiecare soldat rus poate încă să-şi salveze viaţa. Este mai bine pentru voi să supravieţuiţi în Rusia decât să muriţi pe pământul nostru!”, a lansat preşedintele ucrainean, vorbind în limba rusă în această parte a mesajului său.

Totodată, el a afirmat că guvernul său face „tot ce este posibil” pentru a garanta evacuarea celor rămaşi în Mariupol, oraş din estul ţării devastat de armata rusă, relatează EFE.

Potrivit autorităţilor citate de agenţia locală de presă Ukrinform, aproximativ 1.000 de civili şi soldaţi ucraineni se află în continuare la combinatul siderurgic Azovstal, inclusiv aproximativ 600 de răniţi.

„Mulţi lideri din lume încearcă să-i salveze pe apărătorii curajoşi ai oraşului”, a spus Zelenski în acelaşi mesaj video.

„Facem tot posibilul pentru ca misiunea de evacuare din Mariupol să aibă sorţi de izbândă”, a adăugat preşedintele ucrainean, care a menţionat că 340 de grăniceri luptă în oraşul-port de la Marea Azov.

Sâmbătă seara, 20 de civili, femei şi copii, au fost evacuaţi din oţelăria asediată de ruşi, a informat Sviatoslav Palamar, adjunct al comandantului Regimentului Azov, potrivit agenţiei de presă ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite