Zeci de solicitări pentru urna mobilă din partea pacienților internați în spitalele din București. Au cerut să voteze și pacienți infectați cu coronavirus

Zeci de pacienţi din unităţile medicale din Bucureşti votează la alegerile locale folosind urna mobilă, au indicat reprezentanţii mai multor spitale pentru agenția Agerpres.

27 Septembrie 2020, 11:48 (actualizat 27 Septembrie 2020, 11:55) |
Vot cu urna mobilă / FOTO: Autor: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr Carol Davila", Florentina Ioniţă-Radu, a afirmat că au cerut să voteze cu urna mobilă 14 pacienţi de la unitatea medicală din sectorul 1 şi 24 de pacienţi de la unitatea din sectorul 6.

Potrivit managerului Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, 6 pacienţi au cerut să voteze cu urna mobilă. Dintre aceştia, 4 sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar ceilalți doi sunt internaţi pe secţii.

Cinci persoane au solicitat urna mobilă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Se va vota cu urna mobilă şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde au fost făcute 21 de solicitări în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului "Elias", Silvius Negoiţă, 16 pacienţi internaţi în unitatea medicală au solicitat să voteze cu urna mobilă.

La Spitalul "Dr. Victor Babeş" au fost făcute 42 de solicitări pentru votul cu urna mobilă.

Potrivit normelor în vigoare, alegătorii internaţi într-o unitate sanitară publică sau privată, cămin pentru persoane vârstnice ori alte asemenea aşezăminte sociale publice sau private pot solicita exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale numai dacă au domiciliul sau reşedinţa în localitatea sau, în cazul municipiului Bucureşti, în sectorul pe raza căruia se află unitatea respectivă.

Dacă se solicită exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale pentru mai mult de 200 de persoane internate, conducătorii unităţilor asigură depunerea cererilor de votare prin intermediul urnei speciale în preziua votării, între orele 18.00 - 20.00, la secţiile de votare din localitatea sau sectorul în care se află unitatea respectivă, stabilite prin hotărâre a biroului electoral de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală sau de sector al municipiului Bucureşti pe raza căreia se află imobilul unde acestea sunt internate, se arată într-o hotărâre a BEC.

În ziua votării, conducătorii unităţilor respective permit accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ALEGERI LOCALE 2020
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI