Zeci de români au fost amendați de DSP-uri chiar dacă au completat formularul digital PLF, la intrarea în țară. Ministerul Sănătății va face verificări

27 ianuarie 2022, 18:11

Concediul petrecut în Belgia s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru Lena Lazăr. Ea spune că, deși a completat la timp formularul de localizare și a introdus corect toate datele în aplicație, a primit prin poștă o amendă de la Direcția de Sănătate Publică.

Lena Lazăr va contesta amenda în instanță și, la fel ca pentru toți pasagerii care au intrat în țară prin Aeroportul Otopeni, contestația va ajunge la Judecătoria Buftea.

Femeia a trimis deja un e-mail la DSP în care a explicat că nu a încălcat legea, dar a primit un mesaj standard. Nu e scutită de amendă.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a precizat pentru Știrile TVR că aplicația funcționează, iar angajații DSP pot să vadă în sistemul informatic toate datele persoanelor care intră în țară.

“Aplicaţia informatică de completare a formularului digital de intrare în România nu a avut erori sau disfuncţionalităţi. (…) Personalul specializat din direcţiile de sănătate publică are la dispoziţie evidenţele cu persoanele care au intrat în România şi pentru care s-a identificat automat PLF-ul completat, precum şi situaţia persoanelor care au intrat în ţară, dar pentru care nu a putut fi asociat un PLF”. (Sursă: Răspunsul STS pentru TVR)

Totuși, mai multe persoane au fost amendate, deși au completat formularul corect și la timp.

Reprezentanții Ministerului Sănătății vor face verificări să vadă de unde apar aceste greșeli ale angajaților DSP.

Am cerut explicații și șefilor Direcției de Sănătate Publică București și încă așteptăm un răspuns.

Trebuie să aveți mare grijă când completați formularul de localizare.

Conform legii, datele trebuie introduse cu cel mult 24 de ore înainte sau după intrarea în țară. Nu vă grăbiți să îl completați mai repede pentru că puteți fi amendați dacă trece mai mult de o zi între completarea documentului online și momentul trecerii prin vamă.

Polițiștii nu fac decât să se verifice dacă aveți documentul și vă avertizează că trebuie să îl completați.

Formularul de localizare este obligatoriu în România din 20 decembrie și trebuie completat de toate persoanele care intră în țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite