Zeci de răniți în Venezuela după ciocniri între contestatarii lui Maduro și poliție. Povestea violonistului protestatar

Demonstraţii şi contrademonstraţii în Venezuela. Guvernul şi-a adus susţinătorii în stradă, unde opoziţia protestează de luni de zile faţă de măsurile luate de preşedintele Nicolas Maduro, pe care îl acuză că a transformat ţara în dictatură. Au avut loc violenţe, cu zeci de răniţi. Printre ei şi un violonist cunoscut în toată lumea, după ce, zi de zi, a venit să cânte alături de demonstranţi.

23 Iulie 2017, 18:05 (actualizat 23 Iulie 2017, 18:06) |

Wuilly Arteaga are 23 de ani. Aproape zi de zi e în stradă. Nu scandează, nu se bate cu poliţiştii. Doar cântă pentru a-i încuraja pe cei care se opun regimului Maduro.

În timpul violenţelor de sâmbătă a fost rănit de trupele de jandarmi. Nu este prima oară. În alte dăţi, poliţiştii i-au luat vioara şi au zdrobit-o de pământ.

Wuilly Arteaga, violonist protestatar: "Nici gloanţele de cauciuc, nici proiectilele sau distrugerea viorii mele nu mă vor face să cedez. Indiferent de ce se întâmplă, vom continua lupta în Venezuela".

Opoziţia a făcut apel la două zile de grevă generală.

În timp ce în capitala Caracas populaţia este majoritar de partea opoziţiei, în provincie formaţiunile pro-prezidenţiale controlează situaţia, iar apelurile la greva rămân fără ecou.

Sâmbătă au avut loc demonstraţii pro-guvernamentale în mai multe oraşe.

Actualul Parlament este dominat de forţele opoziţiei, însă preşedintele Maduro vrea să organizeze pe 30 iulie un scrutin pentru desemnarea unei adunări constituante care să rescrie Constituţia.

Noua lege fundamentală, spune opoziţia, ar duce la înscăunarea pe viaţă a preşedintelui Maduro.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI