TELEJURNAL REGIONAL

Zeci de posturi desființate, 10 directori care își vor pierde funcția, fără ca cineva să fie dat însă afară. Organigramă nouă la Primăria Timișoara

Timișoara va avea grădinar șef, manageri de cartiere, o direcție de calitate a vieții și un birou de transparență. Totul face parte dintr-un proiect mult așteptat, de reorganizare a primăriei. Dominic Fritz a prezentat public noua organigramă. Nimeni nu va fi dat afară, însă vor fi desființate 80 de posturi. 10 directori își vor pierde funcția, dar vor putea participa la concursuri pentru ocuparea unui loc în noua organigramă. Schimbările stârnesc revoltă în sindicat, mai ales că reprezentanții angajaților nu au fost consultați.

17 Iunie 2021, 10:25 (actualizat 17 Iunie 2021, 10:47) |

După 8 luni de la preluarea mandatului, Dominic Fritz anunță reorganizarea primăriei din temelii. Se vrea o instituție modernă și deschisă.

Noua organigramă prevede reducerea numărului direcțiilor. Vor fi cu 10 structuri mai puțin, așadar mai puțini șefi, însă la fel de mulți funcționari publici.

Numărul posturilor rămâne același: 644.

Transformarea vizează, de fapt, mutări și organizarea de concursuri pentru compartimente cu totul și cu totul noi. Mai multe birouri în slujba timișorenilor, declară reprezentanții primăriei.

În următoarele două luni va fi șantier în primărie, declară edilul șef. Se desființează Direcția de mediu și Direcția de drumuri și poduri, se înființează Direcția de investiții, infrastructură și mentenanță. Acolo vor funcționa Biroul de protecția mediului, Protecția animalelor și Compartimentul tehnic.

În cadrul noii Direcții de calitate a vieții vor fi noi birouri, precum cel de Management în sănătate, iar pentru Dezvoltare se va înființa un incubator de proiecte.

Camera 12 se va transforma în Biroul de transparență.

Administrația a lucrat și la un nou regulament stufos de ordine și funcționare, pentru a se asigura de eficiența reorganizării.

Înainte de a face public tot planul, primarul nu s-a consultat însă cu sindicatele și cu angajații direct vizați de aceste schimbări.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 5°C
IASI 7°C 1°C
CLUJ 1°C -2°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 8°C 2°C
BRASOV 3°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI