Zeci de persoane arestate la Amsterdam, în timpul unei manifestații împotriva restricțiilor sanitare

3 ianuarie 2022, 09:54

În Olanda, orice adunare publică cu mai mult de două persoane este interzisă, dar asta nu a oprit câteva mii de oameni să protesteze în centrul capitalei. Fără măști, fără să respecte nicio distanțare și unii cu umbrele galbene – un nou simbol al opoziției față de deciziile guvernului.

Din 19 decembrie, țara a intrat în lockdown din cauza tulpinii Omicron și totul este închis.

Primarul Femke Halsema a emis un ordin de urgenţă, autorizând poliţia să elibereze piaţa pentru că protestatarii au încălcat interdicţia ce vizează adunările publice.

Grupuri mari de oameni au ignorat apelurile poliției și au plecat în marș prin oraș, unde au fost întâmpinați de forțele de ordine.

În urma cererii primarului, poliţia a intervenit şi în total 30 de suspecţi au fost arestaţi„, a anunţat poliţia într-un comunicat. Patru membri ai forțelor de ordine au fost răniţi.

Persoanele au fost arestate pentru încălcarea ordinii publice, agresiune, posesie de arme şi nerespectarea forţelor de ordine.

„Aici este Olanda! Puterea poporului!”, a scandat un protestatar.

Toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, sălile de cinema, muzeele şi teatrele vor fi închise până pe 14 ianuarie, iar şcolile până cel puţin pe 9 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite