Zeci de morţi şi răniţi într-un atac armat la Istanbul. Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a deschis focul într-un club de noapte

1 ianuarie 2017, 01:28

ORA 7:10 În atacul armat din clubul de noapte din Istanbul au murit 39 de oameni şi 69 au fost răniţi, anunţă surse oficiale citate de agenţiile internaţionale de presă.

ORA 03:57 Nimeni nu a revendicat atacul până în acest moment, notează CNN. Evenimentele de la Istanbul din noaptea de Revelion vor fi analizate într-o Ediție Specială, duminică, de la ora 08:00, pe TVR1.

ORA 02:55 Aproximativ 700 de persoane se aflau în club la momentul atacului. Mulți au sărit în Bosfor pentru a se salva. Martori citați de agenția turcă Dogan spun că atacatorul vorbea în arabă.

ORA 02:25 Bilanțul atacului armat: cel puțin 35 de morți și 40 de răniți, potrivit BBC care citează surse oficiale. Printre cei care și-au pierdut viața este și un polițist, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin, care a catalogat atacul ca fiind unul terorist. A fost un singur atacator și nu doi, a mai spus oficialul turc.

ORA 01:28 Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, în noaptea de Revelion, în urma unui atac armat într-un club de noapte din Istanbul, potrivit BBC care citează televiziunea turcă NTV. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, notează presa internațională. Cifrele nu sunt confirmate, deocamdată, de autorități.

Doi bărbați îmbrăcați în costume de Moș Crăciun au deschis focul la întâmplare în timpul unei petreceri de Revelion, într-un club exclusivist, potrivit CNN Turk.

Potrivit primelor informații, în club ar fi câteva sute de persoane. Unul dintre atacatori s-ar afla încă în club, notează sursa citată.

Mai multe ambulanțe și echipaje de poliție sunt mobilizate în cartierul Ortakoy, unde se află clubul Reina.

Atacul din noaptea de Revelion a avut loc pe fondul unor măsuri sporite de securitate. Peste 17.000 de polițiști au fost mobilizați la Istanbul în perioada sărbătorilor din cauza riscului terorist.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite