Zeci de mii de rezultate negative false la teste PCR - anchetă de amploare în Anglia. Zeci de mii de oameni și-au continuat activitățile obișnuite crezând că nu sunt infectați

Un laborator privat de testare COVID din Anglia a fost închis, iar autoritățile au demarat o anchetă. Asta după ce zeci de mii de oameni au primit rezultate negative false la testele PCR. Toți cei afectați și contacții lor sunt acum notificați să se izoleze și să repete testele de depistare a coronavirusului.

17 Octombrie 2021, 16:49 |

După două teste rapide pozitive, Graham Loader și soția lui au făcut teste PCR, cele mai precise în depistarea infectării cu noul coronavirus.

Probele lor au fost procesate de un laborator din Wolverhampton și au ieșit negative. Se întâmpla la începutul lunii. Acum, însă, cei doi soți au aflat că sunt de fapt pozitivi.

Graham Loader: "Sunt antrenor de fotbal. Mi-am continuat activitatea în mod normal, pentru că eram convins că am o răceală. Acum mă simt groaznic. Soţia mea a fost un pic mai precaută, pentru că este profesoară, dar şi ea este foarte supărată la gândul că a dus virusul la şcoală".

În aceeași situație se estimează că ar fi peste 43 de mii de oameni din Anglia și Țara Galilor, care au primit rezultate negative false.

Activitatea laboratorului a fost imediat suspendată și toți cei afectați au fost contactați.

Kit Yates, biolog, Universitatea din Bath: "Zeci de mii de oameni au primit rezultate negative false şi, pentru că au crezut că nu au COVID, deşi aveau toate simptomele asociate, au mers la şcoală, la muncă şi probabil au infectat alţi oameni".

Dr. Jenny Harries, Agenţia pentru Securitate în Sănătate: "Vrem să ne asigurăm că, dacă sunt probleme şi la alte laboratoare, le putem identifica imediat, aşa că voi demara o anchetă amănunţită a acestui incident".

Aproximativ 400 de mii de teste au fost procesate în respectivul laborator și sunt acum trimise pentru a fi reanalizate în alte instituții.

Autoritățile britanice dau asigurări că este o problemă singulară și le transmit oamenilor să aibă încredere în ambele tipuri de teste și să continue practica de a face test PCR dacă primesc rezultat pozitiv la cele rapide.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI