Zeci de mii de oameni din toate colțurile țării își plâng regele. Ore de aşteptare pentru ultimul omagiu

Este a doua zi de doliu naţional în memoria Regelui Mihai. Şi ultima în care românii se pot închina la catafalcul din Sala Tronului. Şi azi-noapte porţile Palatului Regal au rămas deschise, iar mii de oameni, veniţi din toată ţara, au stat, ore în sir, la cozi pentru a-i aduce Regelui un ultim omagiu. Astăzi, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Principele Radu au ieşit în mijlocul oamenilor care stau răbdători la rând.

15 Decembrie 2017, 08:52 (actualizat 15 Decembrie 2017, 23:19) |
Diana Dumitrescu pentru Ora de Știri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Afară, lângă gardul Palatului regal acoperit de flori, coroane și mesaje de condoleanțe, oamenii au continuat să-și plângă Regele. Emoția și durerea că pierd un om mare, se putea citi pe chipurile lor la lumina unei noi zile de doliu.

La ora 21.00, cu numai o oră înainte de închiderea accesului publicului în sala tronului din Palatul Regal, 7 mii de oameni încă așteptau să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte. S-a decis prelungirea programului.

Peste 50 de mii de oameni au trecut în aceste zile pe la catafalcul Regelui.

Vineri după-amiază, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu au ieşit din Palatul Regal și,  au vizitat zona în care, în ultimele zile, românii au depus flori, coroane, mesaje și au aprins candele în memoria Regelui Mihai.

Întâlnirea cu Regele Mihai se transforma într-un moment memorabil pentru oricine avea aceasta onoare. Printre cei care au avut privilegiul să-l cunoască personal pe Majestatea sa este și scriitorul Stelian Tănase. El a vorbit la TVR despre discuția pe care a purtat-o cu Regele Mihai, în timpul căreia suveranul își dorea să afle cât mai multe noutăți despre România.

Tineri şi maturi, bătrâni şi copii, majoritatea purtând haine cernite şi câte-o candelă sau simplă lumânare în mână, cei mai mulţi având buchete de flori, aceştia stau la coadă de mai bine de cinci-şase ore pentru a ajunge să treacă prin faţa catafalcului regal.

Gardul Palatului Regal a devenit un altar. Este acoperit În Întregime de flori, coroane, mesaje, poze Și mii de lumânări.

Foarte multi tineri au venit să își ia rămas bun de la Majestatea Sa. Unii abia acum au învățat istoria regalității din România.

Pentru a rezista în frig, oamenii au primit ceai cald din partea primăriei. Pe parcusrul nopții, garda de onoare s-a schimbat de mai multe ori.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI