Zeci de mii de oameni din toate colțurile țării își plâng regele. Ore de aşteptare pentru ultimul omagiu

15 decembrie 2017, 08:52

Afară, lângă gardul Palatului regal acoperit de flori, coroane și mesaje de condoleanțe, oamenii au continuat să-și plângă Regele. Emoția și durerea că pierd un om mare, se putea citi pe chipurile lor la lumina unei noi zile de doliu.

La ora 21.00, cu numai o oră înainte de închiderea accesului publicului în sala tronului din Palatul Regal, 7 mii de oameni încă așteptau să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte. S-a decis prelungirea programului.

Peste 50 de mii de oameni au trecut în aceste zile pe la catafalcul Regelui.

Vineri după-amiază, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu au ieşit din Palatul Regal și,  au vizitat zona în care, în ultimele zile, românii au depus flori, coroane, mesaje și au aprins candele în memoria Regelui Mihai.

Întâlnirea cu Regele Mihai se transforma într-un moment memorabil pentru oricine avea aceasta onoare. Printre cei care au avut privilegiul să-l cunoască personal pe Majestatea sa este și scriitorul Stelian Tănase. El a vorbit la TVR despre discuția pe care a purtat-o cu Regele Mihai, în timpul căreia suveranul își dorea să afle cât mai multe noutăți despre România.

Tineri şi maturi, bătrâni şi copii, majoritatea purtând haine cernite şi câte-o candelă sau simplă lumânare în mână, cei mai mulţi având buchete de flori, aceştia stau la coadă de mai bine de cinci-şase ore pentru a ajunge să treacă prin faţa catafalcului regal.

Gardul Palatului Regal a devenit un altar. Este acoperit În Întregime de flori, coroane, mesaje, poze Și mii de lumânări.

Foarte multi tineri au venit să își ia rămas bun de la Majestatea Sa. Unii abia acum au învățat istoria regalității din România.

Pentru a rezista în frig, oamenii au primit ceai cald din partea primăriei. Pe parcusrul nopții, garda de onoare s-a schimbat de mai multe ori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite