Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Algeria pentru a-şi manifesta bucuria după ce preşedintele Bouteflika şi-a anunţat demisia

3 aprilie 2019, 13:56

Au fost demonstrații masive la nivelul întregii țări.

Abdelaziz Bouteflika, în vârstă de 82 de ani, nu a demisionat de bună voie. El a fost somat de șeful statului major al armatei să abandoneze puterea imediat.

Mandatul de șef al statului a fost preluat provizoriu de președintele camerei superioare a legisltivului, Abdelkader Bensalah, un aliat apropiat al lui Bouteflika, fapt care ar putea declanșa noi proteste pentru curățarea întregii structuri superioare a puterii.

Înainte de ultimatumul conducerii armatei echipa lui Bouteflika va demisiona pe 28 aprilie dar nu înainte de a se adopta

schimbări importante care să asigure continuitatea institușională. Anunțul a declanșat temerile că anturajul președintelui demisionar va face tot posibilul pentru a-și păstra avantajele după atâția ani la putere.

Unul dintre cei mai importanți consilieri este chiar fiul lui Bouteflika, Said, criticat dur de protestatari pentru corupție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă