Zeci de mii de copii au cântat Imnul României, la meciul cu Norvegia. Tricolorii au fost la câteva minute de victorie și de locul doi în grupă

16 octombrie 2019, 07:51

România a fost la trei minute de o victorie cu Norvegia. Tricolorii au deschis scorul prin Mitriță, dar au fost egalați în prelungiri. Pușcaș a ratat un penalty în a doua repriză.

Cu acceptul UEFA, aproape 30.000 de copii sub 14 ani – un adevărat record – i-au încurajat plini de entuziasm din tribune pe tricolori. Oaspeţii au început mai bine; în minutul 13, Tătăruşanu a reuşit să devieze şutul lui Odegaard. Curând, Mitriţă a încercat să dea replica, dar mingea sa nu a ajuns în colţul porţii, ci în colţul terenului.

Puşcaş a cerut penalty în minutul 33, dar nu l-a impresionat pe arbitrul scoţian Robert Madden. În ultimele secunde, Mitriţă a luat o acţiune pe cont propriu şi a fost la un pas să înscrie, dar portarul norvegian s-a întins şi a rămas 0 – 0 la pauză.

Tensiunea a crescut în partea a doua. La cinci minute după reluare, Madden n-a mai fost zgârcit şi a arătat punctul cu var la intervenţia lui Berge asupra lui Bancu, bine lansat de Mitriţă. Dar Jarstein a apărat execuţia lui Puşcaş.

Pe deasupra, a venit şi vestea că Suedia a deschis scorul cu Spania. Pe teren, portarul norvegian a reţinut şutul lui Stanciu din minutul 59. Dar, două minute mai târziu, nu i s-a mai putut opune și lui Mitriţă, care a găsit în sfârşit colţul, şi s-a făcut 1-0!

Într-un meci cu adevărat nebun, putea fi imediat 2 – 0, dar lovitura de cap din apropiere a lui Andone s-a dus în transversală; apoi norvegienii puteau egala pe contraatac. Iar în timpul suplimentar, curând după ce s-a aflat că spaniolii au egalat în Suedia, şi trecusem pe locul al doilea în grupă, din păcate şi Soerloth a reuşit să înscrie, reducându-ne serios, dar nu total, şansele de calificare, la capătul acestui România – Norvegia 1 – 1.

A fost haos în zona Arenei Naționale, cu mult timp înainte de începerea partidei. Zeci de autocare și microbuze, venite din toată țara, au blocat bulevardul Basarabiei de la un capăt la altul. Polițiștii și jandarmii au făcut față cu greu.

Înainte de fluierul de start, 30 de mii de copii au cântat la unison și din tot sufletul imnul național al României.

Micuții fani au trăit la intensitate maximă fiecare minut al meciului. I-au încurajat pe tricolori, i-au aplaudat, au cântat și au scandat. Au plecat veseli de pe stadion, cu speranța că se vor întoarce, în curând, la alt meci.

Însoțitorii lor au fost cu ochii în patru ca nici un copil să nu iasă din rândurile indiene formate de la stadion spre autocare. Ca să le fie mai ușor, fiecare grup a avut câte un element distinct: treninguri, veste sau fesuri la fel.

A fost o seară grea și pentru forțele de ordine, care au îndrumat grupurile spre autocare, pentru ca toți micuții să ajungă în siguranță acasă.

Clasamentul grupei:

1. Spania – 20p

2. Suedia – 15p

3. România – 14p

4. Norvegia – 11p

5. Insulele Feroe – 3p

6. Malta – 3p

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren