Zeci de mii de americani au protestat faţă de ordinul lui Donald Trump privind imigraţia

30 ianuarie 2017, 14:49

Ordinul executiv al preşedintelui SUA interzice timp de trei luni intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Potrivit unui responsabil al Administraţiei, preşedintele vrea să aplice o politică de imigraţie care să ferească ţara de atentate cum au fost cele din Franţa, Germania sau Belgia din ultimii ani.

În timp ce oamenii au protestat în aeroporturi şi în mai multe oraşe din SUA – printre care Washington, New York sau Boston -, Donald Trump a precizat că măsurile nu sunt împotriva musulmanilor, împotriva unei religii, ci împotriva terorismului. Preşedintele SUA spune că este nevoie de verificări extreme ale celor care vor să vină în America.

Ordinul antiimigraţie semnat de Donald Trump, blocat parţial de un judecător federal. Proteste pe aeroporturile din SUA

Canada va acorda permise de şedere temporară pentru persoanele vizate de ordinul executiv al lui Donald Trump şi care ar fi blocate în această ţară.

Ministrul canadian al Imigraţiei nu a precizat numărul de persoane care ar fi vizate de această măsură.

În acelaşi timp, s-a lămurit situaţia deţinătorilor de Carte Verde, un fel de permise de rezidenţă. Ei au fost lăsaţi, în cele din urmă, să intre în SUA, după ce iniţial au fost blocaţi pe aeroporturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite