Zeci de magazine din Franța, vandalizate de activiștii vegani

3 iulie 2018, 17:08

Revolta veganilor francezi începe să devină din ce în ce mai violentă. Tot mai multe magazine unde se comercializează carne sau produse animale sunt vandalizate. Măcelarii au cerut ajutorul poliției printr-o scrisoare trimisă ministrului de interne împotriva a ceea ce numesc „teorismul vegan”, iar astăzi merg la Paris, să vorbească în persoană cu oficialii.

Albane HAQUETTE, manager de pescărie: „O mare neînţelegere. Am ajuns să ne susţinem ideile aruncând cu pietre în magazine? Pentru mine este şocant”.

În ultimele 6 luni, în Franța, peste 100 de măcelarii, pescării sau magazine care vând brânză au fost atacate de activiștii vegani.

Un activist vegan care a vandalizat 3 magazine: „Acum suntem o mică echipă, de 5-6 oameni. Nu ne pregătim, punem mâna pe o piatră şi o aruncăm. Asta e tot. Spargem geamuri, dar nu omorâm pe nimeni. Indirect, ei sunt complici la masacrarea animalelor. Ştim că putem ajunge la închisoare, că putem fi arestaţi oricând, dar este un risc pe care ni-l asumăm”.

Veganismul este o tendință tot mai răspândită și în creștere. La această oră, 6% dintre francezi se declară vegani, un procent similar întâlnit și în Germania sau Spania. Gesturile violente ale activiștilor sunt rare, dar s-au înmulțit în ultima perioadă în Franța. Mai ales după ce anul trecut parlamentarii au scos dintr-un proiect de lege obligativitatea camerelor video în toate abatoarele și interzicerea comercializării de ou de la găini crescute în cuști – ambele, promisiuni de campanie ale lui Emmanuel Macron. În plus, parlamentul de la Paris a abandonat și dezbaterea unei legi care forța cantinele școlare să le dea copiilor cel puțin o masă vegetariană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite