Drumuri închise și zeci de mașini blocate în nămeți după prima ninsoare. Cele mai afectate județe au fost Suceava și Neamț

30 decembrie 2019, 09:41

Vremea de iarnă  a avut efecte în 7 județe, fiind afectate 4 drumuri naționale și 16 drumuri județene. 20 de mașini au rămas blocate în zăpada viscolită numai în județul Suceava. Un alt județ afectat a fost Neamț, unde mașinile nu au putut circula pe 11 drumuri.

Potrivit bilanțului IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate victime sau alte situații grave care să pună în pericol comunitățile.

Vremea rea a generat efecte în 7 județe (Botoșani, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui). Astfel,  au avut loc  derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara părții carosabile, blocaje (pentru perioade scurte de timp) sau restricții rutiere, pe anumite sectoare de drum, necesare operațiunilor de deszăpezire.

Din cauza viscolului, au fost afectate 4 drumuri naționale și 16 drumuri județene.

Pompierii militari și autoritățile locale au deblocat 36 de mașini rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane. De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a 3 echipaje de ambulanță cu pacienți, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului și a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranță la unitățile spitalicești.

Una dintre cele mai afectate zone a fost județul Neamț, unde, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, opt drumuri județene și trei drumuri naționale au fost temporar blocate, iar circulația autovehiculelor s-a desfășurat cu dificultate.

Patru mașini au rămas azi noapte blocate între comunele Tupilați și Bărgăoani, o zonă unde a viscolit puternic. Au ieșit din nămeți dimineața, când utilajele au reușit să curețe drumul.

O situație deosebită s-a înregistrat și în Județul Suceava, pe DJ 209C, între localitățile Măzănești și Liteni-Moară, unde 20 de autoturisme nu au mai putut înainta din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. Circulația rutieră a fost temporar blocată, iar echipaje specializate au acționat cu material antiderapant și utilaje pentru deszăpezirea acestora. Ulterior, autoturismele și-au continuat deplasarea, fără probleme.

Acțiunile de intervenție cu material antiderapant și utilaje de deszăpezire continuă în județele Botoșani și Neamț, pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

Zăpada de pe șosele și viscolul au produs accidente în serie în județul Botoșani. Patru mașini au rămas împotmolite pe mai multe drumuri județene afectate de ninsoarea abundentă. Pe șoseaua dintre Botoșani și Suceava, la intrarea în localitatea Huţani, două mașini au derapat și au ajuns în șanț. Pompierii de la ISU Botoșani i-au ajutat pe șoferi și pasageri. Într-unul dintre autoturisme se afla un copil care a fost ținut la căldură în autospeciala de intervenție până când mașina părinților a fost scoasă din șanț.

În Dâmbovița, un autoturism în care se aflau trei copii şi doi adulți a derapat între Cabana Dichiu şi Cabana Piatra Arsă. Nimeni nu a fost rănit, însă jandarmii și salvamontiștii au muncit peste două ore și jumătate pentru a scoate mașina din nămeți.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Porturile maritime și fluviale au fost închise dimineață din cauza vântului puternic. În larg, valurile ajung până la șase metri înălțime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite