Zeci de localități, afectate de vremea capricioasă. Comune întregi au rămas fără energie electrică, iar pompierii au fost alertați pentru a îndepărta copacii căzuți pe șosele

4 aprilie 2023, 19:03

Ploile abundente au ajuns și la 50 de litri pe metru pătrat și au fost însoțite de rafale puternice de vânt. Chiar și 65 de km pe oră. Mai multe localități din Prahova au fost afectate. Pompierii au fost mobilizați și pentru ale pagube provocate de vremea capricioasă.

În Clisura Dunării, pe DN 57 ploile abundente au provocat căderi de pietre. Drumarii au intervenit pentru a curăța carosabilul la Eșalnița.

Pe Valea Oltului, din cauza vremii capricioase au fost mai multe accidente. Două mașini, o dubă și un autoturism, au fost avariate dimineață pe DN7 unde au fost căderi de pietre. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Vâlcea nu au fost victime, iar mașinile au fost avariate ușor. Au fost căderi de pietre și în zona localităților Câineni și Călinești. S-a circulat cu dificultate până când drumarii au reușit să curețe șoseaua.

În Craiova, vântul puternic a doborât un copac care s-a prăbușit peste o mașină. Au fost pagube materiale, nu și victime. Iar în unele parcuri  a fost restricționat accesul persoanelor din cauza vântului puternic care rupea crengile copacilor. Cel mai afectat a fost Parcul Nicolae Romanescu unde lucrătorii de la spații verzi au lucrat ore în șir pentru a înlătura pericolele. A fost restricționat accesul și în apropierea clădirilor de pe care poate cădea tencuiala.

Pompierii au îndepărtat preventiv și au desprins câteva bucăți de acoperiș care puteau fi luate de vânt, dar au fost chemați și pentru a scoate apă dintr-o gospodărie din localitatea doljeană Filiași, satul Bâlta.

GORJ

La Târgu Jiu ploile au fost atât de abundente încât apa a intrat și în primărie. A fost nevoie chiar de intervenția pompierilor pentru a scoate apa. Infiltrațiile au avut loc și pentru că sediul a fost avariat serios de cutremurele din această primăvară.

În județul Gorj, a plouat fără întrerupere mai bine de 12 ore.

BUCUREŞTI

Pe durata codului galben, pompierii ISU București Ilfov au fost la 88 de intervenții. Au fost doborâți 57 de copaci și 40 de mașini avariate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carpații Meridionali și Orientali, valabilă până mâine. la ora 14:00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă