Zeci de gospodării inundate în Moldova. Pompierii fac față cu greu solicitărilor

23 iunie 2020, 08:50

Județele Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui sunt cele mai afectate de furia apelor. Iar pericolul încă nu a trecut.

Râul Ozana a ieșit din matcă și a inundat 30 de case și peste 60 de gospodării din comuna nemțeană Pipirig. Zeci de gospodării au fost afectate de inundații și în cartierul Văleni din municipiul Piatra Neamț. Apa a venit de pe munte, s-a scurs pe versanți și a ajuns într-un pârau care traversează localitatea. Forța apei a fost atât de mare, încât a rupt malurile în mai multe locuri și a ajuns în casele oamenilor.

Probleme sunt și în județul Suceava, la Gura Humorului, Frasin și Doroteia, apa a pătruns în 20 de curți, iar cinci case au fost inundate. Cel mai afectat de ploi este orașul Gura Humorului, unde canalizarea a fost blocată.

În judeţul Vaslui, pompierii au fost nevoiți să intervină cu echipaje pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localităţile Rafaila şi Gârceni. Toate căile de comunicație au fost inundate în Gârceni. La o evaluare primară, s-a constat că aproximativ un kilometru din Drumul Județean 159 este afectat, asfaltul fiind rupt pe o suprafață destul de mare.

În Botoșani, la Oroftiana, cota de inundații a râului Prut este depășită cu 144 de centimetri.

Până la ora 10, toate județele Moldovei sunt sub avertizare cod portocaliu de vreme severă.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod ROȘU de inundaţii în județele Botoșani, Suceava și Neamț. Aceasta este valabilă până joi, la ora 12.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite