Zeci de gospodării afectate de puhoaiele de apă și ploile torențiale. Coduri de vreme rea în mai multe zone ale țării

6 iulie 2023, 18:26

În judeţul Cluj, locuitorii dintr-un sat au fost neputincioşi în faţa puhoaielor, care le-au inundat curţile şi casele. Spun că de vină pentru această nenorocire nu este natura, ci construcția defectuasă a unui pod, nefinalizat încă, şi care n-ar permite scurgerea surplusului de apă. Acum sunt hotărâți să dea firma executantă în judecată pentru despăgubiri.

A fost emis și un cod roșu pentru mai multe localități, printre care și satele din comună Săvădisla.

Localnicii spun că de vină este un pod amenajat provizoriu în zonă.

În satul Corzu din comună Bâcleş, judeţul Mehedinți, apele au năvălit pentru a treia oară în doar câteva săptămâni și au distrus bunurile oamenilor care abia au fost reparate sau înlocuite, după ultimul potop.

CITEȘTE ȘI: Ploile fac ravagii în județul Iași. Străzi și gospodării, inundate în câteva minute

În județul Bacău, puhoaiele au intrat în zeci de gospodării. Cel mai afectat a fost satul Ciugheș din comună Palanca. 29 de gospodării au suferit pagube. O bătrână de 76 de ani a fost evacuată din casă.

Și un bărbat de 72 de ani din comună Panaci a fost ajutat de pompieri. Bătrânul rămăsese izolat într-o anexă a locuinţei, după ce această a fost înconjurată de apă, în urmă viiturii puternice de pe pârâul Călimănel.

Ploi torenţiale şi furtuni sunt așteptate și în următoarele ore. Aproape întreagă țară este vizată de un cod galben și unul portocaliu de vreme rea. Sunt prognozate ploi torențiale, vijelii și chiar grindină până mâine dimineață.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite