Zeci de furturi din magazine, zilnic, în România. Cel mai furat produs este cașcavalul

3 mai 2021, 12:46

Poliţiştii au primit anul trecut peste 18.000 de sesizări din partea unor societăți comerciale care au fost călcate de hoți.  În mai puţin de o treime din cazuri, autorii au fost trimiși în fața judecătorilor.

Cel mai frecvent mod de operare este cel în care produsele sunt scose din hypermarket prin zonele în care este permisă doar intrarea. O altă arie de operare este la casele expres unde hoţii au mai multe produse, dar plătesc doar unul. Însă rafturile magazinelor sunt supravegheate permanent din centre aflate uneori chiar şi la sute de kilometri depărtare. Personal cu instruire specială monitorizează imaginile camerelor de supraveghere şi în cazul unui furt sunt alertaţi agenţii din magazine. Dacă e necesar, aceştia cheamă în ajutor patrulele din proximitate.

Cele mai căutate produse sunt cele alimentare şi băuturile alcoolice. Urmează articolele de îmbrăcăminte şi electronicele. Dacă sunt produse scumpe, cu mărci cunoscute, atunci se vând mai rapid pe piaţa neagră.

Marile reţele comerciale de la noi preferă să nu comenteze aceste aspecte. În schimb, Asociaţia Retailerilor din Germania, ţară unde se petrec în jur de 1.000 de furturi pe zi, a anunţat că pagubele produse comercianţilor depăşesc două miliarde de euro.

Paza şi protecţia au devenit o industrie în România. Sunt peste 300.000 de oameni implicaţi şi costuri de sute de milioane de euro. Toate acestea se reflectă în preţul fiecărui produs de la raft.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă