Zeci de frasini din parcul bucureștean Pecineaga, în pericol să fie înlocuiți de... un bloc

În Parcul Pecineaga din sectorul 5 al Capitalei s-ar putea construi un bloc de locuinţe de 4 etaje. O parte din spaţiul verde a fost retrocedat şi există planuri pentru a pune la pământ cei peste 40 de frasini care cresc acolo de peste 70 de ani, pentru a face loc unui şantier. Locuitorii din zonă sunt deja în alertă. Soluţia ar fi exproprierea, însă autorităţile dau de înţeles că nu au bani pentru aşa ceva.

02 Septembrie 2017, 20:15 Știrile TVR |
Bloc de 4 etaje în parcul Pecineaga
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Parcul Pecineaga se află în sectorul 5, în zona Rahova-Sălaj. Circa 800 din cei 2.000 de metri din suprafaţa verde au fost retrocedaţi, iar investitorul vrea să ridice acolo un bloc de 4 etaje.

Vestea i-a revoltat pe cei mai mulţi dintre locuitorii din zonă. Nu vor ca vechii copaci pe care îi ştiu din copilărie să fie înlocuiţi de betoane.

În ceea ce priveşte terenul, sunt confuzii chiar în actele primăriei. La cadastru, partea de parc retrocedată figurează ca spaţiu verde, dar în Cartea funciară este încadrată la categoria "curţi construcţii".

Ca şi în cazul altor parcuri retrocedate, soluţia ar exproprierea, însă de fiecare dată municipalitatea a spus că nu are bani pentru aşa ceva. Asta deşi, potrivit unui audit al Curţii de Conturi, în perioada 2007-2014, primăriile din Capitală au cheltuit peste 600 de milioane de euro pentru amenajarea spaţiilor verzi.

Cert este că un plan urbanistic se află în dezbatere, iar Primăria Capitalei ar trebui să consulte şi locuitorii din zonă.

Până acum, cele mai multe dintre proiectele imobiliare au fost aprobate de autorităţi indiferent dacă au fost proteste ale cetăţenilor care locuiesc în apropiere.

La nivelul Capitalei, circa 30 de hectare din marile parcuri bucureştene riscă să fie distruse dacă autorităţile nu vor lua măsuri urgente.

Este vorba despre parcele din parcurile Tineretului, Titan, Circului, Plumbuita şi Verdi, care au fost retrocedate şi unde pot apărea construcţii.

Soluţia pentru salvarea acestor spaţii verzi ar fi răscumpărarea sau exproprierea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 29°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 25°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI