Zeci de bombe de aruncător din al Doilea Război Mondial au fost descoperite la marginea municipiului Arad

4 noiembrie 2018, 11:40

Potrivit sursei citate, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad a demarat cercetarea terenului cu detectorul de metale.

„Echipa pirotehnică a ISU Arad, alcătuită din locotenent Adelin Avramescu şi plutonier major Valentin Dincă, a executat sâmbătă o misiune pirotehnică la marginea municipiului Arad, unde muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureşel au descoperit o bombă de aruncător. Pirotehniştii au cercetat terenul cu detectorul de metale şi au descoperit încă 13 bombe de aruncător, din care 9 de calibrul 120 mm, celelalte 5 de calibrul 82 mm, aflate de asemenea în canalul Mureşel. Cel mai probabil, bombele provin din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Cercetările au continuat până la lăsarea întunericului, când echipa pirotehnică a încetat misiunea, aceasta urmând să fie reluată duminică”, a declarat presei maior George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Cercetările au continuat și au mai fost găsite, 35 de bombe. Acțiunea continuă, pentru că se bănuiește că în zonă ar putea exista și mai multe proiectile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a mai spus că zona în care au fost găsite proiectilele a fost securizată, fiind păzită peste noapte de către militari din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad.

„Bombele au fost transportate la sediul ISU Arad, unde au fost depozitate în condiţii de siguranţă, urmând să fie distruse în poligon”, a adăugat George Pleşca.

Bombele, aflate în stare bună, erau active. În cazul unei explozii ar fi distrus totul pe o rază de 500 de metri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite