Zeci de bebeluși suferă de frig în Maternitatea Bega din Timișoara. Frig a fost și în alte 5 spitale din oraș, dar și în peste 50 de mii de locuințe. S-a găsit un furnizor de gaz, însă numai până luni dimineață

Criza căldurii provoacă tragedii la Timişoara. Un bărbat a murit intoxicat cu monoxid de carbon, iar fiica lui a ajuns la spital după ce au vrut să îşi încălzească apartamentul cu flacăra de la aragaz. Suferă de frig și zeci de nou-născuți, dar și mamele din maternitate. Joi după-amiază, primarul a anunțat pe o rețea de socializare că s-a găsit o nouă soluție de avarie.

28 Octombrie 2021, 18:21 (actualizat 28 Octombrie 2021, 20:52) Știrile TVR |

Tragedia s-a produs într-un bloc din Calea Șagului, din Timișoara, racordat la sistemul centralizat de termoficare. Bărbatul de 66 de ani a pornit aragazul și a adormit. Focul a fost aprins multă vreme și cum toate geamurile au rămas închise, oxigenul din apartament s-a consumat.

Tatăl și fata lui de 38 de ani, cu sindrom Down, au fost găsiți inconștienți. Pentru bărbat a fost prea târziu. Dar fiica lui încă respira și a fost dusă de urgență la spital.

La Maternitatea Bega, bebelușii sunt îmbrăcați și înveliți că în plină iarnă.

"- Plânge de frig?

- Da, de frig. E foarte frig aici şi nu suportă. Azi-noapte a dormit cu mine şi dârdâiam".

Sunt 22 de nou născuți de la spitalul Bega. În saloane nu sunt mai mult de 20 de grade, iar mamele fac tot ce pot ca să-i ferească de frig.

Nu e nici apă caldă la robinet și e greu să spele bebelușii.

Singura salvare sunt aparatele de aer condiționat din secția de Neonatologie. Ca să nu sufere de frig, nou-născuții sunt luați de lângă mame și ținuți mai mult acolo.

Frig a fost și în alte 5 spitale din oraș, dar și în peste 50 de mii de locuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Caloriferele timișorenilor racordați la sistemul centralizat sunt reci de marți. Compania de termoficare are datorii de peste 76 de milioane de lei către furnizorul de gaze.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că, joi după-amiază, un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat.

"Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere", a transmis el pe Facebook.

Tot primarul a precizat încă să asta este doar o soluție temporară: "Noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcționa doar la un nivel minim".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI