Zeci de autoturisme avariate și arbori culcați la pământ de viscolul puternic care a lovit România. Peste 30 de mii de gospodării au rămas fără curent electric

23 februarie 2019, 10:51

În județul Argeș a fost prăpăd – a nins și a fost vijelie. Vântul a suflat cu peste 60 de km la oră și a smuls bucăți din acoperișurile unor blocuri din Câmpulung Muscel.

Zeci de copaci au fost rupți.

Pompierii abia au făcut față intervențiilor.

Și în vestul țării, vântul puternic a rupt copaci și acoperișuri din tablă.

Pompierii au fost solicitați la zeci de intervenții, iar la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgență a fost activată grupa operativă.

La Arad, vijelia a rupt un stâlp de iluminat public de pe podul Traian, aflat pe una dintre arterele importante din oraș. Circulația tramvaielor și a mașinilor a fost oprită.

Vântul care a suflat cu putere și în București a îngreunat intervenția pompierilor chemați să stingă un incendiu izbucnit la o casă din centrul orașului. Flăcările au cuprins acoperișul clădirii și ultimul etaj.

Vijelia a întețit flăcările și exista riscul ca incendiul să se extindă și la casele învecinate.

Pompierii s-au luptat cu flăcările aproape două ore.

Vântul a adus și temperaturi negative în toată țara, după ce zilele trecute părea să fi venit primăvara.

______________________________________

Până sâmbătă dimineață, 18 judeţe au fost afectate de vremea severă. În Bucureşti, două persoane rănite au avut nevoie de asistență medicală. Au fost avariate 37 autoturisme şi 7 acoperişuri de imobile. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost afectate două tronsoane de cale ferată, 5 tronsoane de drumuri naţionale, 6 drumuri judeţene şi un drum comunal, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Județele afectate de fenomenele meteo severe sunt: Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Constanţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Olt, Mureş, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea.

În București, 10 autoturisme, cu 19 persoane, au fost deblocate de forțele MAI.

69 de copaci au fost doborâți de vântul puternic și 15 cabluri electrice au fost rupte. Au căzut 16 panouri publicitare.

Sâmbătă dimineață sunt nealimentate cu energie electrică 29 localităţi din 8 judeţe – Arad, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Timiş şi Vrancea. Sunt afectați 32.406 consumatori finali.

41 echipe de intervenţie au fost mobilizate pentru remedierea defecțiunilor.

Poliţiştii rutieri le atrag atenţia tuturor celor care intenţionează să plece la drum să se intereseze din timp asupra condiţiilor meteo şi să fie pregătiţi pentru circulaţia pe șosele acoperite de zăpadă sau polei.

Persoanele care se află în staţiunile montane sunt sfătuite să evite deplasările pe traseele turistice.

Orice situaţie de urgenţă cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.

Sâmbătă dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că a restrâns codul galben de intensificări ale vântului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite