Zeci de atacuri ale rușilor în Duminica Floriilor. Zelenski: “Rusia se izolează şi mai mult de lume, de umanitate”

10 aprilie 2023, 12:54

Armata ucraineană a respins peste 40 de atacuri în ultimele 24 de ore, a anunțat Statul Major de la Kiev. Cele mai intense lupte se dau pentru orașele Bahmut și Avdiivka, pe care rușii vor să le ocupe, dar deocamdată fără succes.

Localitățile sunt devastate și cei mai mulți locuitori le-au abandonat. Rușii au lovit ieri și la sud, în Zaporojie, unde au distrus casa unei familii și au ucis inclusiv un copil.

În mesajul de aseară, președintele Zelenski s-a referit la acest atac din Duminica Floriilor și spunea că prin aceste agresiuni Rusia nu face decât să se izoleze și mai mult de restul lumii.

“Fiecare sărbătoare creştină luminoasă ne învaţă că, deşi poate nu ştim cum, trebuie să fim siguri că răul va pierde. Trebuie să credem şi noi credem. Trebuie să aducem mai aproape înfrângerea răului, şi exact asta facem. Azi-noapte, armata rusă a bombardat Zaporojie cu rachete S-300. Au lovit o casă. Trei persoane se aflau înăuntru. Un bărbat, o femeie şi un copil. O fată, Irina, care ar fi împlinit 11 ani anul acesta. Dar a murit. A murit şi bărbatul. Condoleanţele mele. Femeia este în stare critică. Se află la spital şi i se acordă îngrijiri medicale. Iată cum petrece statul terorist această Duminică a Floriilor. Iată cum Rusia se izolează şi mai mult de lume, de umanitate”, a spus Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă